В неділю 9 червня  2013 р.Б. в Архикатедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла відбулося постригання дяків ЧДКА . 12 студентів- випускників отримали  право приступити до служіння на парафії, прийнявши постриг і благословення  з рук Преосвященного Владики Дмитра (Григорака),правлячого Архиєрея Бучацької єпархії.

  У своєму слові Владика Дмитро подякував ректору ЧДКА о.Д. Подобі, батькам  та випускникам, сказавши: « Ніколи не забувайте, що ви навчалися в ЧДКА ім. Г. Хомишина. Бажаю Божого благословення та розуміння вартості та місії покликання, яке ви отримали від Христа, що формувалося під мудрим проводом викладачів і духовних наставників, а тепер має зреалізуватися в щоденному служінні».

Слід зауважити, що багато випускників і цього року мають намір втупити до Тернопільської та Івано-Франківської семінарії, де продовжуватимуть формацію та навчання для священичого служіння в УГКЦ.

Після Архиєрейської Святої Літургії на території ЧДКА, біля памятника свящ. Г. Хомишина відбулося вручення дипломів.

А святкова трапеза була родинною зустріччю батьків та викладачів ,для яких студенти та випускники дарували духовні пісні у власному виконанні.

Постригання дяків Чортківській дяківсько-катехитичній академії ім. свящ. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/ Super User