З нагоди Року віри, 2 червня 2013 року в  Бучацькій єпархії УГКЦ, зокрема в Катедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла, відбулася  Година чувань з молебнем до Христа Чоловіколюбця, вервицею до Богородиці і  Архиєрейською Святою Літургією, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький.Це була  молитва єднання із Папою Римським та молитвою за Святішого Отця .

Таке рішення прийняли синодальні отці на 60-й сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходила 15-16 травня 2013 року в Марійському духовному центрі «Зарваниця», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Календар основних заходів Року віри, затверджений Бенедиктом XVI, включає неділю, 2 червня 2013 року. Цього дня, о 17:00 за римським часом, Святіший Отець очолював Годину Євхаристійного поклоніння в базиліці Святого Петра у Ватикані у співслужінні з усіма єпископами та їх місцевими єпархіальними громадами в усьому світі. Папа Римський попросив, щоб усі єпископи з’єдналися із ним, святкуючи у своїх соборах Годину Євхаристійного поклоніння, синхронно з базилікою Ватикану. Такий захід, на його думку, дає багатьом віруючим можливість з’єднатися з своїм місцевим єпископом і з наступником Петра у молитві поклоніння живому Ісусові в Пресвятих Тайнах на вівтарі.

В БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ РАЗОМ З ПАПОЮ ФРАНЦИСКОМ МОЛИЛИСЯ ГОДИНУ ЄВХАРИСТІЙНОГО ПОКЛОНІННЯ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User