13  травня  2013р.Б. в управлінні Бучацької єпархії УГКЦ  відбулася зустріч працівників районної та міської адміністрації, працівників педучилища те медичного коледжу, вчителів шкіл міста та околиць з представниками «Руху за тверезість життя»  членами товариства АА із м. Луцька та м.Чорткова. З конференційними доповідями виступили о.І.Лесюк голова комісії душпастирства та охорони  здоров’я та о.В.Гнилиця голова підкомісії «За тверезість життя». У вступному  слові владика Дмитро (Григорак) наголосив на болючому питанні зловживання алкоголю не тільки дорослими, а й дітьми і підлітками, та наставляв, як важливо є прислухатись до власного сумління і голосу церкви та допомогти тим, хто страждає від цієї залежності.

http://aa.lviv.ua/ це посилання на сайт товариства анонімних алкоголіків.

Зокрема  о.Ігор  Лесюк пригадав присутнім історію боротьби з алкогольною залежністю та участь у ній УГКЦ.» Великим зачинатилем у цій боротьбі був  митрополит Сильвестр Симбратович, саме під його благословенням утворилися «Братства тверезості». Коли радянська влада почала вивозити на Сибір духовенство УГКЦ, звісно, що тоді вже і не було кому рятувати наш народ від страшної недуги» .

Також о Ігор навів статистику закордоння, де багато інших держав вже справилися з подібною проблемою і зуміли взяти її під розумний контроль.

О.Володимир Гнилиця розповів присутнім   про сучасні місії тверезості та плоди молитов тих, хто молився за оздоровлення хворих і записався в  «Золоту книгу тверезості». 

Дуже вражаючими і потягаючими були свідчення членів  товариства Анонімних Алкоголіків, які позбавилися від страшної недуги. Присутні отримали буклети з адресою та конкретними даними про товариство АА в м.Чорткові.

«Як допомогти тим ,хто страждає від алкоголю» - говорили у Бучацькій єпархії. https://buchacheparchy.org.ua/ Super User