З’їзд Молоді Бучацької єпархії з нагоди Року Віри відбувся в Чорткові за участю численної кількості учасників з 11 по 12 травня 2013 р.Б. . 

Цікаво продумана програма організаторами з’їзду дала можливість молодим людям спільно помолитися, висловлюючи найглибші бажання та переживання своєму Творцеві. Праця в малих групах спонукала  відкривати себе як особу, яка живе в церкві і для церкви, яка може плекати  віру в Бога і власним прикладом плекати віру своїх друзів.

Більше  400 молодих осіб вже в перший день,  зареєструвавшись, взяли активну участь в програмі з’їзду .

І в суботу, і в неділю всі мали можливість взяти участь в Святій Тайні Сповіді і, під час Літургії, в Пресвятій Тайні Євхаристії.

Божественну Літургію очолив правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Владика Дмитро (Григорак), звернувшись до молоді глибоко-духовною батьківською промовою. Зокрема, владика Дмитро  сказав: »Проповідь сьогодні може говорити не тільки священик, але і ви.  Ви теж своїм прикладом, любов’ю до Христа і ближніх можете проповідувати і нести слово Євангелії до своїх однолітків. Коли молода людина живе  вірою в Бога, інші, дивлячись на неї, думають: «може і я би зробив щось для Христа…».Також духовний Архипастир  заохочував ділитися даром віри: »Віра є дар від Бога. Кожен дар, якщо ним не ділитися, – пропадає, коли людина ділиться- то Бог дає встократ.»

  О.Марян Лемчук  і о.Ігор  Середа провели цікаву  конференцію на тему: «Роздуми про віру».

Перед концертом, в неділю ввечері, до молоді звернувся о. д. Мар’ян Лемчук, заступник голови комісії у справах молоді в Бучацькій єпархії. Він сказав: "Давид прославляв Бога на гарфі і на гуслах. Ми теж зараз будемо прославляти його на сучасних гарфах і гуслах та співати пісні, але найважливішим моментом прослави нашого Господа є Свята Літургія.  І все, що тут відбувається на цьому з’їзді, є стежинками до вашого молодого серця:   і конференції, і праця в групах, ділення, пісні, танці- це є для того, щоб відкрити ваші серця на зустріч з Господом. Ця зустріч  відбувається під час Святої Тайни Сповіді, а пізніше продовжується у Євхаристії під час Літургії. Саме Літургія є основною молитвою і  кульмінацією  найкращої прослави Творця".

Далеко розносився гомін пісень, які для молоді і з молоддю виконував під гітару гість Тернопільсько- Зборівської єпархії о.Василь Брона, улюбленець молодіжної публіки під супровід   гурту  «Джазова фіра».  

Пізно ввечері молоді дівчата і хлопці роз’їхались по домівках, несучи  в свої студентські спільноти, і не тільки чимало гарних приємних вражень від весело, змістовно, по- християнськи пережитих хвилин.

А, найголовніше, вони понесли з собою напутні слова владики Дмитра та світло віри в Христа, їхнього Спасителя і Господа. А це не загубиться ніколи.

З’їзд Молоді Бучацької єпархії з нагоди Року Віри https://buchacheparchy.org.ua/ Super User