Архиєрейську Святу Літургію в Катедральному cоборі Верховних Апостолів Петра і Павла  у  Великий  Четвер відслужив Владика Дмитро (Григорак), правлячий Архиєрей Бучацької єпархії у співслужінні з численною кількістю єпархіальних священиків. Така Літургія з участю духовенства єпархії була запланована з нагоди встановлення церквою  у  Великий  Четвер дня  Святої Тайни Священства. Замість проповіді було зачитано генеральним вікарієм єпархії о.В. Заболотним  глибоко-духовне послання  Глави і батька УГКЦ Блаженнішого Святослава до священнослужителів УГКЦ.

«У цей величний день Євхаристійної вечері, напередодні страстей нашого Спасителя, особливо думаю і молюся за вас та прагну поділитися з вами своїми думками стосовно нашого священичого покликання і його здійснення» - такими словами звернувся Блаженніший , наголосивши,що цей рік  проголошений Роком віри та заохочував  задуматися над  відповідальністю за дар віри, − « дар Володимирового Хрещення, 1025-ту річницю якого святкуємо».

Особливу увагу у посланні приділяється священичому служінню через  свідчення власним  життям. «Усе життя священика повинно підпорядковуватися словам ап. Павла: «Живу вже не я, а живе Христос у мені» (Гал. 2, 20). Тому, дорогі брати у священстві, щоразу, коли маємо вирішувати певні справи парафіяльного чи особистого характеру, не забуваймо спитати себе: а як Христос повівся б на моєму місці?»-навчав Патріарх Святослав.

Після закінчення богослужіння Владика Дмитро обмив ноги 12 священикам єпархії, нагадуючи всім, яку місію служіння залишив всім християнам Ісус Христос. Для вірних, які були присутні на моліннях, це не вперше, але переживалося так, немов би сам Господь нахилявся до ніг священиків. Це духовне  пережиття заново Тайної вечері, а особливо розмова Петра з Ісусом, яку цього року разом із владикою відтворив найстарший священик о. Доротей Шимчій ЧСВВ із Бучацького монастиря оо. Василіян.

На закінчення владика тепло привітав всіх священиків єпархії і запросив на спільну трапезу до єпархіального управління. Також священики отримали у своє свято пам’ятки із зображенням Тайної вечері, адже саме у цей день була встановлена Пресвята Тайна Євхаристії,  яку священики здійснюють  кожного разу, коли відправляють Святу Літургію.

ДЕНЬ СВЯТОЇ ТАЙНИ СВЯЩЕНСТВА У БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User