Час Великого Посту – це час молитви, прощення і жертовності, час глибокого пізнання Бога, переосмислення свого життя і пошук дороги до спасіння.

У неділю 21 квітня в м. Борщеві була проведена міжконфесійна Хресна Дорога. Молитовний захід розпочався з виносу хреста з Церкви Успіння Пресвятої Діви Марії (УГКЦ).

Молодь несла хоругви, ікони, - 14 стацій Хресної Дороги, що гуртувало дітей, які в дорозі передавали одні одним. Великий дерев’яний хрест,  який являється знаком Божої любові до кожного, з кожною стацією збирав навколо все більше вірних з церковних громад. Професійне виконання страсних пісень церковними хорами створювало атмосферу щирого розкаяння.

Слова Ісуса: «Хто хоче йти за Мною - хай зречеться себе самого, візьме на себе свій хрест та йде за мною»(Мрк. 8,34) об’єднали усіх учасників заходу в одну молитовну спільноту.

Кожний  із присутніх на Хресній Дорозі усвідомлював, що у цьому житті всі ми лиш мандрівники, оточені щоденними турботами і стражданнями.

І тому для нас християн  хрест, терпіння і всяке випробування можуть бути перетворені у Воскресіння, у нове життя, коли будемо біля Ісуса і Марії.

Вчитель християнської етики, катехит
Рачковська Ольга.
Церква Успіння  Пресвятої Богородиці
м.Борщів

З Ісусом і Марією по дорозі на Голгофу і до Воскресіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User