З благословення правлячого Архиєрея Бучацької єпархії Владики Дмитра (Григорака) відбулася імпровізована Хресна дорога ненародженої дитини в Катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в четвер 28 березня 2013р.Б., яку приготували сестри ЗСПР, що несуть своє служіння в єпархіальній катехитичній комісії.  Учасниками стали діти 1-3 класів  гімназії ім.о.Маркіяна Шашкевича, які відвідують недільну школу при монастирі Сестер Згромадження Пресвятої Родини. Діти,батьки та  вчителі  радо відгукнулися на пропозицію сестер монахинь і, старанно взявшись  до праці, передали глибоко- духовний зміст сценарію.

Велику вдячність належиться висловити п. Любомиру Білику, директору Чортківського державного медичного коледжу та П.Роману Пахолку, директору педагогічного  училища  ім.О. Барвінського,  за активну участь та присутність великої кількості студентів. Вражаючі слова та майстерне володіння словом маленьких виконавців викликали  у присутніх не тільки сльози, а й глибоку призадуму над власними вчинками та вдячність  за дар життя, яке самі ж отримали від Господа Бога і від своїх батьків.

 Ця Хресна дорога планується провести в гімназії,ще раз в Соборі Верх.Ап. Петра і Павла, та в сусідніх парафіях м.Чорткова.

«Мамо, тату, дозвольте мені жити!» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User