З благословення правлячого Архиєрея  Бучацької єпархії Владики Дмитра та за сприянням головного лікаря Чортківського району Романа Володимировича Чортківського в актовому залі поліклініки відбулася зустріч медиків Бучацької єпархії з викладачем кафедри філософії та економіки Львівського медичного університету ім. Данила Галицького доктором філософії п. Петром Гусаком та п. Лесею Гусак, керуючою осередком допомоги вагітним «Надія» і активістом «Руху за життя».

Тема зустрічі «Питання походження людини, пренатального розвитку людини та їхня важливість для медицини» відкрила для аудиторії сучасне вчення світової медицини.

Основою для відкриття цього питання стала праця відомого німецького ембріолога Еріха Блехшмідта (1904-1992) "Збереження індивідуальності". Очолюючи протягом 30 років (1941-1973) Анатомічний Інститут Університету Ґеттінґена, автор виготовив повну серію анатомічних реконструкцій пренатального розвитку людини, в результаті якої виявилося, що так званий "основний біогенетичний закон" Ернста Геккеля, який дотепер лежить в основі вивчення медичних інститутів України, недійсний, та що людина у пренатальній фазі свого життя не стає людиною, а є людиною від моменту запліднення. На тій підставі людину слід трактувати як особу на кожній стадії її розвитку та, відповідно, шанувати її гідність і життя незалежно від того, наскільки виразно на кожній із стадій проявляється  особовість.

Зустріч медиків Бучацької єпархії та сучасне вчення світової медицини https://buchacheparchy.org.ua/ Super User