Владика Дмитро (Григорак),правлячий Архиєрей Бучацької єпархії, перебуваючи в Німеччині, відвідав Східну Колегію (Collegium Orientale), яка знаходиться у м. Айхштетт (Баварія, Німеччина) і є єдиним  формаційним духовним закладом для семінаристів із різних Східних Церков. Слід зауважити, що колегія має екуменічний характер. Окрім студентів із УГКЦ, які становлять більшість в айхштеттській колегії, тут навчаються також студенти із Мукачівської греко-католицької єпархії та Сиро-Маланкарської, Словацької Греко-Католицької, Грузинської Православної, Української Православної (МП), а також й Римо-Католицької Церков.

Під час свого перебування у Колегії Владика Дмитро зустрівся з ректором монсеньйором  Паулем  Шмідт, а також  радо поспілкувався із семінаристами. Крім Владики Дмитра колегію відвідали Вл.Йосип (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Вл.Йосафат (Говера), Екзарх Луцький та о.Андрій Говера.

Владика Дмитро(Григорак), правлячий Архиєрей Бучацької єпархії відвідав Східну Колегію в м.Ахштейтт https://buchacheparchy.org.ua/ Super User