«Брати і сестри, добрий вечір. Ви знаєте, що обов’язком Конклаву є дати Римові єпископа. Як бачимо, мої брати-кардинали вирішили піти взяти його аж з кінця світу. Дякую вам за прийом, і передусім хотів би помолитися за нашого Єпископа-емерита Венедикта XVI. Молімося всі разом за нього, щоб Господь його благословив, а Богородиця охороняла», – такими були перші слова новообраного Папи Франциска, а тоді він розпочав проказування молитви «Отче наш». Під його проводом цю молитву багатотисячним голосом проказували вірні, присутні на площі Святого Петра.

Після спільної молитви Святіший Отець сказав: «Починаємо цей шлях, єпископ і люд, шлях братерства, любові й довіри поміж нами. Молімося один за одного, за весь світ, щоб він став великим братерством. Бажаю вам, щоб цей шлях, який розпочинаємо сьогодні, став плідним для євангелізації цього такого гарного міста».

Тоді Папа Франциск попросив у тиші помолитися за нього: «А тепер хочу дати вам своє благословення, але спочатку хочу вас попросити про одну послугу. Перш ніж єпископ благословить свій народ, прошу вас помолитися до Господа Бога, щоб мене поблагословив».

Вселенський Архиєрей попросив у тиші проказати молитву, і площа, яка перед тим здавалася невгомонною, стихла. «А тепер уділю благословення латинською мовою вам і всьому світові, всім чоловікам і жінкам доброї волі», – сказав Папа Франциск та уділив своє перше благословення «Urbi et Orbi».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами uk.radiovaticana.va

«Молімося завжди одні за одних», – перші слова Папи Франциска https://buchacheparchy.org.ua/ Super User