Сніжний, зимовий ранок. Біля Церкви Покрови Пресвятої Богородиці гамірно. Це збираються діти на християнську поїздку в Тернопіль до Різдвяної шопки. ЇЇ вже 18 років встановлюють у храмі Святого Петра монахи – францисканці.

Отець Петро поблагословив на щасливу дорогу. Наша поїздка почалася з спільної молитви, дорогою  весело колядували.

І ось ми уже у храмі. Перед нами справжня казка з храмом, будиночками з вогниками у вікнах, фігурками людей, фонтанами, з різними звірятами і живими птахами.У центрі – ясла з маленьким новонародженим Божим Дитятком – Ісусом, Марією, Йосипом та іншими біблійними персонажами.

У церкві отець Пантелеймон разом з отцем Петром відслужили Молебень до Дитятка Ісуса. Отець Пантелеймон розповів про історію походження шопки. Їй уже 800 років. Свою різдвяну шопку монахи – францисканці вдосконалюють з кожним роком, доповнюють її новими персонажами. Адже різдвяне привітання: «Христос  Рождається» - це означає, що маленький Ісусик кожен раз народжується  у яслах наших сердець.

А який чудовий зоопарк на території монастиря! Там можна побачити: страусів, фазанів, куропаток, кролів. Діти були веселі і щасливі від усього побаченого.

А ще у монастирі братів « менших» на нас чекав смачний монастирський обід. Потім діти колядували, розказували вірші про народження Ісуса Христа, про св. Миколая, а на кінець щиро подякували Господу Богу, отцям монахам і всім, хто так тепло і щиро прийняв нас у своєму домі.

Та на цьому наша поїздка ще не закінчилась. На центральній площі міста діти годували голубів. Потім побували у торгово-розважальному центрі «Подоляни», в зоні розваг для дітей. Діти відправились у дивовижну подорож у кінотеатрі 5D і 8D і разом з батьками подивились у 3D форматі комедійний мультфільм: «Гладіатори Риму»

На дворі уже стемніло, діти стомилися, але  не хотіли повертатися додому.

Щасливі, задоволені веселою Різдвяною поїздкою, ділилися своїми враженнями. Найбільше емоцій у їхніх маленьких серцях залишилось від чарівної Різдвяної шопки. Діти пообіцяли ходити в церкву, у школі гарно вчитися, бути чемними і послушними християнами.

Отець Петро поблагословив дітей і в свою чергу пообіцяв їм, що на наступний рік ми знову поїдемо до Різдвяної шопки. Це буде, як традиція – справжнє душевне поєднання з Богом.

п. Ольга Парубоча
учасниця поїздки, парафіянка церкви
Покрови Пресвятої Богородиці смт.Гусятин

Дивовижна різдвяна подорож https://buchacheparchy.org.ua/ Super User