Реколекційна зустріч на тему :«Віра, як дар» відбулася в Бучацькій єпархії із вчителями християнської етики , яку, з благословення правлячого Архиєрея  Вдадики Дмитра Григорака, провів о. Андрій Білаш  22 лютого 2013 р.Б.

Що таке віра, в що ми віримо, чи в кого ми віримо? Віримо в Бога, чи віримо Богу? Чому одні люди вірять, а інші ні? Пошук Бога, відповідь Богові на голос совісті, що є голосом Божим, -над такими питаннями застановлялися педагоги.

«Нещодавно Церква увійшла в Рік віри, тому сьогодні хотілося б поговорити саме на тему, яка з цим пов'язана. Дуже часто можна почути думку, що віра - це справа, яка стосується тільки деяких людей,  тих, яким "пощастило" її знайти. Ті, хто віри не мають, можуть себе дуже просто виправдати:  "але Бог мені її не дав",- сказав о.Андрій.  Чи справді це так?  Це старався вияснити реколектант.

До цього переконує нас Бенедикт XVI, щоб ми в, році Віри, вийшли назустріч світу і засвідчили перед ним, що „віра, чинна любов'ю”, щоб Божий дар любові, який ми отримали від Христа, передали далі, в надії, що наші дії, свідчення, мудрість, можуть хоча б у якійсь мірі зробити цей світ кращим,- наголошував о. Андрій .

Вчителі роздумували,що  означає бути відкритими на пошук,  як бути сильними у вірі. Яку роль виконує Церква у підтримуванні цих пошуків та  допомагає у відшукуванні віри і в  її підтвердженні.

Учасники реколекцій утвердилися в тому, що ми лише разом можемо прямувати до того, що кожен з нас з радістю пізнає, як прекрасно бути християнином.

Під час реколекцій отець А.Білаш використовував, згідно теми ,цікаві уривки з фільмів, відео-презентації. Це зацікавило вчителів, щоб взяти дещо і для своєї педагогічної практики.

Вчителі християнської етики в Бучацькій єпархії застановлялися над темою: «Віра, як дар» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User